Vraag offerte aan
Voorkom autodiefstal met een goed alarmsysteem.

Autodiefstal voorkomen: 5 tips

Elk jaar worden er in Nederland duizenden auto’s gestolen. Het is helaas niet vanzelfsprekend dat een auto nog op dezelfde plek staat als waar deze is geparkeerd. Autodieven worden steeds slimmer en technischer en komen continu met nieuwe methodes om in een auto in te breken en om een auto te stelen. Autodiefstal voorkomen? Wij geven 5 tips die de kans op diefstal verkleinen.

5 tips om de kans op autodiefstal te verkleinen

Autodiefstal voorkomen? Met onderstaande tips maakt u het autodieven in ieder geval een stuk lastiger en is uw auto beter beschermd tegen inbraak en diefstal.

  1. Zet het stuur in stuurslot
    Draai het stuur voordat u de auto uitstapt in het stuurslot. Hierdoor kan het stuur niet draaien, wat het lastiger maakt om de auto te verplaatsen.
  2. Parkeer op een goede plek
    Parkeer uw auto als het even kan op een drukke en goed verlichte plek. Dieven slaan minder snel toe op een plek waar verdachte situaties snel kunnen worden opgemerkt.
  3. Zet de kentekenplaat goed vast
    Plak de kentekenplaat goed vast en laat het kenteken eventueel graveren in de ruiten. Dit maakt het voor dieven lastiger om een ander kenteken te gebruiken en maakt een auto minder interessant voor doorverkoop.
  4. Let op de autosleutel
    Haal de sleutel altijd uit het contact en berg deze goed op. Gaat het om een keyless entry sleutel? Bewaar de sleutel ver van de auto vandaag en zorg voor extra beveiliging in de vorm van een keyless protector. Dit beschermt de auto tegen diefstalmethodes zoals relay attack.
  5. Installeer een alarm
    Installeer een goed alarm, zodat het minder aantrekkelijk is om de auto te proberen te stelen. Doen dieven toch een poging, dan zal het alarm hen afschrikken. Ga voor een SCM goedgekeurd alarmsysteem, dit is vaak ook vereist bij een verzekeraar.

Autodiefstal voorkomen met een goed alarmsysteem

Fleetprotect biedt alle mogelijke CCV beveiligingssystemen die door Kiwa SCM zijn goedgekeurd. Het klasse 2 alarm beveiligt een voertuig tegen inbraak. Met een klasse 2 alarm is een auto voorzien van omtrekbeveiliging, interieurbeveiliging en een noodstroomsirene. Maximale beveiliging tegen inbraak heeft u met een klasse 3 alarm. Het verschil tussen het klasse 2 alarm en het klasse 3 alarm is dat het klasse 3 alarm voorzien is van hellingshoekdetectie.

Extra tip: een gestolen voertuig terugvinden

Met een alarmsysteem is uw auto beschermd tegen inbraak. Er kan ook worden gekozen voor een klasse 4 voertuigvolgsysteem. Dit is geen alarmsysteem, maar een systeem dat een voertuig kan terugvinden na diefstal. Een klasse 4 voertuigvolgsysteem moet minimaal gecombineerd worden met een klasse 1 alarm. Een klasse 5 alarm ontstaat wanneer het klasse 3 alarm wordt gecombineerd met het klasse 4 voertuigvolgsysteem. Dit biedt maximale beveiliging tegen inbraak en diefstal.

Voorkom autodiefstal met onze tips

Gaat u bovenstaande tips toepassen om de kans op autodiefstal zo klein mogelijk te maken? En wilt u autodiefstal voorkomen door een alarm te laten installeren? Vraag dan vrijblijvend een offerte op. Wilt u meer informatie over welke voertuigbeveiliging geschikt is voor uw voertuig? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.